Ingredience na kaštánky
- 30 dkg hladké mouky
- 20 dkg másla
- 10 dkg mletých ořechů
- 15 dkg moučkového cukru,
- 2 žloutky
- 5 dkg kakaa
- citrónová kůra
Marcipánové těsto
- 15 dkg sušeného mléka
- 20 dkg moučkového cukru
- 4 dkg másla
Výroba kaštánků
Z ingrediencí vyrobíme těsto, kterým naplníme půlky ořechových formiček tak, aby po upečení vznikl prostor na naplnění. Upečené kaštany uvnitř natřeme krémem a vložíme bílou kuličku z marcipánového těsta – marcipánové těsto vyrobíme tak, že smícháme 20 dkg moučkového cukru s 15 dkg sušeného mléka, 4 dkg másla a 3 lžícemi vody.
Marcipán můžeme obarvit potravinářským barvivem. Plněné kaštánky potřeme i na povrchu a obalíme je v zeleně obarveném kokosu. Kaštánky vložíme do papírových mističek tak, aby byly pootevřené a byla tak vidět bílá kulička.